Senaste inlägg

Kom igång med Kafka i Java

Anton Liljeberg, systemutvecklare 5 minuters läsning

Implementera Kafka consumers och producers i Java med Spring Apache Kafka Streams.

Node och javascript, fixa tydliga funktionssignaturer

Fredde Johnsson, systemutvecklare 3 minuters läsning

Som C#/.NET-utvecklare så har jag brottats med effektivitetsproblem när jag kodar javascript/node. Häromdagen hittade jag dock ett sätt att deklarera funktioner för att göra det lite tydligare för konsumenter av metoden vilka typer av inparametrar som förväntas och vad funktionen returnerar.

C# 9 - Records, pattern matching och mycket mer

Andreas Hagsten, systemutvecklare 4 minuters läsning

Skapa objekt, som är immutable i grunden, med Records och nya kraftfulla features till Pattern matching. Det och mycket mer i denna artikel kring C# 9.

Verktyg för att jobba med en sökmotor

Erik Lenells, systemutvecklare 4 minuters läsning

Då mitt arbete på senare tid har involverat utveckling mot sökmotorn Apache Solr har detta inspirerat till en ny bloggpost. Begrepp kommer därför därifrån men koncepten bör vara överförbara till andra sökmotorer.

Utveckla .NET applikationer i Visual Studio Code

Andreas Hagsten, systemutvecklare 4 minuters läsning

Den här bloggposten är en enkel steg för steg-post för att komma igång med utveckling av .NET core i Visual Studio Code. En kollega berättade nyligen att han precis hade gått över från Visual Studio till Visual Studio Code som sin primära editor när det kommer till .NET-applikationer. Jag hade koll på att det var klart möjligt men trodde inte att det var så pass moget att gå över till helt. Det lät intressant och det började givetvis klia i fingrarna.