Senaste inläggen

2021

Undersökning av deconstructing i C#

Fredde Johnsson, systemutvecklare 3 minuters läsning

I tidigare post har vi tittat på tuples och hur man kan använda dessa för att returnera flera värden samtidigt utan definiera en klass. I den här posten undersöker vi hur man kan nyttja sk deconstructing för att ‘veckla ut’ typer på ett smidigt sätt.

Varför du ska börja använda React Hooks idag

Willie Björnbom, systemutvecklare 4 minuters läsning

Hooks är ett ganska nytt begrepp inom react som håller på att förändra sättet för hur vi bygger applikationer. Jag vill med detta blogginlägg visa hur lätt det är att komma igång och börja jobba med React hooks.

Undersökning av ref-nyckelordet i C#

Fredde Johnsson, systemutvecklare 1 minuts läsning

I den här posten tittar vi på hur man kan använda nyckelordet ref i C# och vad det har för effekter på funktioners parametrar. Text och kod finns i form av en .NET Interactive/Jupyter Notebook.

Fem tips för en robust kodbas i Azure Functions

Fredde Johnsson, systemutvecklare 8 minuters läsning

Serverless, såsom Azure Functions, bjuder in till att direkt börja knacka kod, vilket såklart är bra, men det är trots allt bra att ta det lite lugnt och tänka igenom hur man kan skapa en bra grund för att få en stringent och stabil kodbas.

Event Sourcing med EventStoreDB

Andreas Hagsten, systemutvecklare 7 minuters läsning

EventStoreDB - en databas gjord för Event sourcing. Vi kollar på dess gRPC .NET klient.

CQS + functional programming = sant (del 2/2)

Fredde Johnsson, systemutvecklare 11 minuters läsning

Här kommer post 2 där vi tittar på kod för att försöka besvara frågan ‘CQS är ett imperativt mönster, functional programming är en deklarativ paradigm, kan man ändå kombinera dom?’

CQS + functional programming = sant (del 1/2)

Fredde Johnsson, systemutvecklare 5 minuters läsning

CQS är ett imperativt mönster, functional programming är en deklarativ paradigm, kan man ändå kombinera dom?

Event Sourcing - Ett annat synsätt

Andreas Hagsten, systemutvecklare 8 minuters läsning

Event sourcing ger dig nya infallsvinklar på din applikations tillstånd.

Tupler före klasser kanske är bra?

Fredde Johnsson, systemutvecklare 4 minuters läsning

För att skapa tydlighet och stringens mellan olika lager i ett system används förhoppningsvis typade retur-objekt mellan dessa. På så sätt upprätthålls en bra fasad. Låt oss kolla på hur man skulle kunna använda tupler (tuples) istället för instanser av klasser för att uppnå samma sak.

Stabilisera genom att ta kontrollen över din happy, sad och error path

Fredde Johnsson, systemutvecklare 7 minuters läsning

Kod som är svår att förvalta är lätt att skriva, men det betyder inte att det är svårt att skriva kod som är mycket lättare att förvalta. Om man håller koll på sina ‘happy paths’, ‘sad paths’ och sin felhantering så har man kommit en bra bit på väg!

Emmet i Visual Studio Code

Andreas Hagsten, systemutvecklare 2 minuters läsning

Öka din produktivitet i ditt webbutvecklande

Kör (Bicep) CLI i en docker-container

Fredde Johnsson, systemutvecklare 6 minuters läsning

Docker, kubernetes och annan containerteknik kanske ibland känns som verktyg eller plattformar för servrar, hosting, PaaS och stora jättar uppe bland molnen. För mig har det däremot dom senaste 4-5 åren varit en naturlig del av mitt verktygsbälte för utveckling.

Kom igång med Kafka i Java

Anton Liljeberg, systemutvecklare 5 minuters läsning

Implementera Kafka consumers och producers i Java med Spring Apache Kafka Streams.

Node och javascript, fixa tydliga funktionssignaturer

Fredde Johnsson, systemutvecklare 3 minuters läsning

Som C#/.NET-utvecklare så har jag brottats med effektivitetsproblem när jag kodar javascript/node. Häromdagen hittade jag dock ett sätt att deklarera funktioner för att göra det lite tydligare för konsumenter av metoden vilka typer av inparametrar som förväntas och vad funktionen returnerar.

C# 9 - Records, pattern matching och mycket mer

Andreas Hagsten, systemutvecklare 4 minuters läsning

Skapa objekt, som är immutable i grunden, med Records och nya kraftfulla features till Pattern matching. Det och mycket mer i denna artikel kring C# 9.

Verktyg för att jobba med en sökmotor

Erik Lenells, systemutvecklare 4 minuters läsning

Då mitt arbete på senare tid har involverat utveckling mot sökmotorn Apache Solr har detta inspirerat till en ny bloggpost. Begrepp kommer därför därifrån men koncepten bör vara överförbara till andra sökmotorer.

Tillbaka till toppen ↑

2020

Utveckla .NET applikationer i Visual Studio Code

Andreas Hagsten, systemutvecklare 4 minuters läsning

Den här bloggposten är en enkel steg för steg-post för att komma igång med utveckling av .NET core i Visual Studio Code. En kollega berättade nyligen att han precis hade gått över från Visual Studio till Visual Studio Code som sin primära editor när det kommer till .NET-applikationer. Jag hade koll på att det var klart möjligt men trodde inte att det var så pass moget att gå över till helt. Det lät intressant och det började givetvis klia i fingrarna.

Q&A - Maskininlärning med neurala nätverk

Andreas Hagsten, systemutvecklare 1 minuts läsning

Våra artiklar kring neurala nätverk i C# har lett till många intressanta läsarfrågor. I denna artikel ger vi svar på tre av dessa frågor. Fortsätt ställa intressanta frågor så ser vi till att följa upp dem med flera Q&A-artiklar!

Programmering i team

Erik Lenells, systemutvecklare 2 minuters läsning

I varje utvecklarteam finns skillnader i kunskapsnivåer, åsikter och personligheter. Kan det ibland vara svårt att acceptera varandras sätt att skriva kod? Finns det en frustration i ert team? I denna blogg går Erik Lenells igenom reflektioner och verktyg att ha med er för att höja kvalitén i ert arbetslag.

Tillbaka till toppen ↑